joi, 24 iunie 2010

blogu' lu' buldogu'

on mircea-badea.ro (Miercuri, 23 iunie 2010) - rejectat

la insistentele unui prieten, am citit (pentru prima si ultima oara) un articol de pe blogul maretzului Mircea Badea. respectiv, acest articol (”DNA, o adunatura monstruoasa”).
chiar si acum, dupa aceasta ultima incercare, raman la parerea mea despre Mircea Badea:
1. era mai simpatic pe vremea cand se ocupa de divertisment, discutand cu pseudo-vedete sau vedete autentice despre “cum sa ne bronzam la mare”;
2. ca orice produs/productie Antena 1 / Antena 3, si Mircea Badea cu “gura” sa sunt invaluite de o ditamai prezumtie de vinovatie/partinire/rea-vointa… cu mult mai mare chiar decat cea declamata de MB la adresa DNA-ului.

ce este, insa, de apreciat la Mircea Badea, este faptul ca si-a descoperit vocatia: aceea de latrator in slujba “lu’ cui da banu’”; altfel, cum Dumnezeu sa inteleg de ce, in disperata lui lupta pentru dreptate si adevar absolute, nu pomeneste nimic/niciodata despre ‘tatucul’ Dan Voiculescu, celebrul personaj vice-presedinte al Senatului Romaniei, cel care a desfiintat Comisia de studiere a arhivelor securitatii tocmai atunci cand descoperisera ce dosar frumos avea domnia sa; acelasi dom’ Voiculescu care a a fost presedintele comisiei parlamentare de studiere a “incalcarilor constitutiei” de catre Traian Basescu. comisie cu avizul careia, Parlamentul Romaniei l-a suspendat pe presedinte, desi Curtea Constitutionala daduse aviz negativ (Curte Constitutionala care la acea vreme avea judecatori, in majoritate, numiti de catre Iliescu si PSD; adica nu erau “aserviti monstruosului Basescu”, cum ar zice MB despre actuala componenta a CCR).

in incheiere, ca sa comentez si “la subiect”: sub pretextul ca “arestarea preventiva trebuie sa fie numai EXCEPTIONALA”, dnul Mircea Badea ne spune concluzia sa, cum ca “Dan Diaconescu NU TREBUIA arestat”;
cei doi neuroni ai mei (doar n-o sa dedic mai mult de doi neuroni unui articol scris de Mircea Badea) stau si se intreaba: dnul Mircea Badea cunoaste in intregime dosarul dnului Dan Diaconescu? si cu mintea lui stralucita, de justitiar feroce, n-a gasit ABSOLUT NIMIC in acest dosar care sa permita unui judecator din Romania sa impuna, in mod just, chiar arestarea (oricat de exceptionala ar trebui sa fie aceasta masura)?

In spiritul mancatorilor de “circ” carora li se adreseaza Mircea Badea, acelasi Mircea Badea face (involuntar si inocent?) niste “mici” confuzii/omisiuni/treceri cu vederea:
- confunda DNA-ul cu judecatorii: nu DNA decide arestarea preventiva (exceptionala sau nu) a cuiva, ci UN JUDECATOR a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Dan Diaconescu;
- omite faptul ca decizia judecatorului are la baza probe pe care dnul Mircea Badea NU LE CUNOASTE; si, desi nu le cunoaste, isi permite sa le califice drept insuficiente. de ce-si permite asta? pentru ca si dnului Mircea Badea ii place sa fie actor in mascarada pe care o deplange; dnului Mircea Badea ii place sa fie si procuror si judecator si jurnalist “impartial” si, poate, chiar cititor al propriilor pareri… altfel spus, mare consumator de circ si cel mai tare “shpagatar” din media carpato-danubiano-pontica; (cine a inteles ca “shpagatar” vine de la “shpaga”, ori nu-l iubeste pe Mircea Badea, ori “este nebun cu perfuzii in cap”);
- trece cu vederea faptul ca acuzand FARA PROBE, nu face decat ceea ce explica dnealui ca “nu se face”…

oricum, ca si pe Dan Diaconescu, il felicit si pe Mircea Badea ca si-a gasit proprii mancatori de circ, suficient de multi ca “sa mananca si gura lui ceva”, atat pe timp de criza cat si-n afara ei…
on mircea-badea.ro (Miercuri, 23 iunie 2010) - rejectat

2 comments:

MihaelaCrina spunea...

1. ”Inocența ” lui MB este evidentă în momentul în care, aducându-și aminte că mămica lui e profă de română, face un șpagat stilistic și comite o comparație: In aceasta tara blestemata, …, privarea de libertate a devenit la fel de obisnuita ca minciunile prezidentiale. Cel de-al doilea termen al comparației ar fi putut fi orice altceva cu o conotație apocaliptică (în lumina epitetelor anterioare: blestemată, neanderthaliene), dar nu, fluxul conștiinței lui aservite a adus la suprafață, în mod aproape proustian, deci nevinovat, termenul-cheie.
2. În același articol, MB afirmă că arestarea preventiva este o MASURA EXCEPTIONALA. Scrie in codurile lui peste prajit pe care nici dracu nu se deranjeaza sa le mai citeasca, daramite sa le mai aplice corect. Exceptionala, adica iesita din comun.” Potrivit lui MB măsura arestării preventive a lui Dan Diaconescu nu a fost excepțională, ci senzațională, menită să ducă la intimidarea unor adversari si instituirea terorii ca adevarata Constitutie, ceea ce mă duce cu gândul la teoria conspirației pe care Antena 1 și Antena 3 au ridicat-o la rang de știre.
3. Propun ca Dan Diaconescu să fie eliberat pe baza declarației Oanei Zăvoranu: ”Sunt prietenă cu Dan de şase ani. Nu îl văd pe omul Dan Diaconescu escrocând sau înşelând pe cineva.” Judecătorii ar trebui să țină seama, de asemenea, că Magda Ciumac nu a putut dormi toată noaptea, iar Adrian Păunescu este foarte necăjit și este măcinat de regretul că nu poate ieși în stradă.
4. Mai am și speranța ca Antena 3, în special Mircea Badea, să profite de timpul în care concurența e la răcoare, să înfrunte stoic arșița bucureșteană și să descopere insula pe care stă ascuns Elvis.

razvanbb.ro spunea...

Scriem si noi mai des?