joi, 30 decembrie 2010

voma nu ma lasa

agamitza dandanache vs norica nicolai...

am nimerit ca prostu' pe irealitatea tv, la o emisiune de bocit... si, printre bocitoare, mai sprintena ca toate, era norica nicolai.

ma gandeam ca votul asta pseudo-uninominal, asa mutilat cum a iesit el din interesele psd+pnl, a reusit totusi sa spele putin parlamentul de cateva laturi; ziceam la vremea aia ca, macar pentru acest fapt, si tot si-a dovedit utilitatea: Ion Iliescu, Vadim Tudor, Adrian Paunescu si Norica Nicolai au ramas fara coledziu (cum zicea Caragiale);sursa imaginii: Cotidianul
ei bine, Norica n-a vrut sa priceapa... s-a ales europarlamentar; a pus-o Crin Antonescu in fruntea listei la alegerile pentru Parlamentul European. doar nu se facea sa ramana fara coledziu tocmai dumneaei.

pentru cei care-au uitat-o, dna Norica Nicolai este gainareasa care-si trimitea nepoata sa voteze in parlament: „Este o nepoata a mea si cu asta basta! Intra lumea in sala de plen, din punctul meu de vedere nu este nici o problema. Nu va priveste cine este. Imi asum eu raspunderea." (sursa, aici).

madama este de asemenea celebra si pentru zelul cu care ascundea prin parlament dosarele lui Adrian Nastase, pe vremea cand era sefa la Comisia Juridica din Senatul Romaniei. adica tocmai ea, cea nominalizata, ulterior, candidat la functia de Ministru al Justitiei. adica, ma-ntzelegi, neicushorule... taman dneai, cea care trambitza pentru "independenta justitiei", si pentru "neamestecul politicului in actul de justitie"... dneai ne explica asa: dosarele dnului Nastase nu trebuie sa ajunga in justitie; facem noi, parlamentarii justitie; si votam ca dnul Nastase este nevinovat.

tot din gloriosu-i trecut politic, mai putem enumera excluderea ei din PNT-CD in 2000, pentru ca se daduse cu Theodor Stolojan, candidat PNL... pentru ca, in 2006, sa fie dintre cei mai guralivi pnl-ishti care-l exludeau din partid pe Stolojan, apoi pe Stoica, Radu F. Alexandru, Ionut Popescu, Razvan Ungureanu, Mona Musca si alti non-"liberali autentici", precum domnia sa si altii ca domnia sa; adica, alde Tudor Chiuariu (cel cu posta romana), Adrian Cioroianu (yesman-ul cu degetul ridicat catre regele spaniei), Cristian David (cel cu daciile de 70k de euro), Decebal Traian Sfetan cel Mare Remes (cel cu tzuica si caltaboshii), Cristian Adomnitzei (cel care contrazicea copii in legatura cu nr de state UE, sau cel care vota in parlament cresterea salariilor profesorilor cu 50%, dupa care spunea ca asta reprezinta o masura populista).

tot in cv-ul dnei Norica Nicolai, mai gasim si bagarea in puscarie a unui nevinovat, prin 1987, cand era procuror si secretar de partid la Parchetului Oltenitza, doar pentru ca i-a fost lene sa-i citeasca actul de identitate; iar, prin 1991 se ocupa cu adoptiile internationale, desi legea ii interzicea asta, ei si tuturor procurorilor.

ce mai face madam Norica azi... adica, ieri... in direct, pe iRealitatea?
se lasa pe spate (ca nu-i permite gusha sa stea dreapta), isi tzine putin respiratia, dupa care incepe sa ne explice proiectul ei: suspendarea presedintelui; caci, ca s-o citez pe ea, "presedintele este un dictator".

Dnul Andrei Plesu, intr-un articol recent, propunea urmatoarea 'cura' pentru nostalgicii comunismului:
"Aş institui o săptămână pe an de viaţă de tip comunist în fiecare ţară nostalgică sau aş trimite în vacanţă obligatorie în Coreea de Nord, în Cuba, să stea puţin pe acolo şi să revină cu aceleaşi gânduri tandre". (sursa aici)

cred ca aceeasi solutie ar fi foarte buna si pentru cei care abuzeaza, inepti, de termeni al caror sens le scapa intentionat; pe bune... chiar as contribui la un fond de vacanta pentru dna Norica Nicolai. o vacanta in Coreea de Nord; o saptamana; sau o luna; poate-i place si ramane acolo; daca se-ntoarce, insa, macar ma pot astepta ca, in felul asta, sa-si fi insushit (re-insushit) sensurile cuvintelor care-i umplu gura: dictatura, dictator, politie politica, etc.

PS: iertati-mi stilul Mircea Badea, dar nu mi-am putut stapani voma...

2 comments:

ZaaZaaZou spunea...

Despre Norica Nicolai, eu nu stiu prea multe. Dar, din principiu, nu cred in povesti cu ‘lupul cel rau’. Trebuie sa fi facut si ceva bun aceasta doamna politician, din moment ce imi este prezentata la televizor in postura de lider de opinie, cuvant cu greutate, o parere coerenta despre situatia politica din tara, capabila sa judece si sa dea verdicte de genul celui pe care l-ai spus si tu(”presedintele este un dictator”).

Asa ca, am inceput sa caut sa aflu cine este Norica Nicolai. Primul lucru pe care l-am aflat este ca are un PR bun. Pe pagina de wiki in limba romana, care o prezinta pe Norica Nicolai, nici un cuvant despre tumultoasa-i experienta prin spetele legii. Wiki in engleza, pe aceeasi tema, prezinta succint cele doua ‘apogee’ ale carierei sale de procuroare- dintre ele, cel cu adoptia internationala mi s-a parut extraordinar, nu neaparat prin specific, cat prin explicatia nonsalanta a doamnei politician, care se scuza, spunand ca nu stia ca legea ii interzice, in calitatea ei de procuror, sa-si reprezinte clientul, cetatean strain, in acest caz. Doamna avocat de formare, procuror de meserie, nu cunoaste legea. Buuun, nimic aici. Mergem mai departe. Intru pe site-ul doamnei Norica Nicolai, unde, pe scurt, sunt prezentate activitatile dumneaei din Parlamentul European. “Raport privind Acordul de Parteneriat si Cooperare dintre Uniunea Europeana si Turkmenistan”. Ahaaa, deci acestea trebuie sa fie lucrurile minunate pe care le face doamna Norica Nicolai si care o califica pe dumneaei sa se prezinte in fata mea, telespectatorul, fara nici cea mai mica mustrare de constiinta. Site-ul propriu nu e prea ofertant. Incepe sa nu imi mai placa PR-ul dumneaei. Caut in alte surse. Doamna europarlamentar gaseste ca, in Turkmenistan, se incalca drepturile omului la fel de flagrant ca in tara din care face parte. Pai mai sa fie, asta este! Acum am inteles! Doamna Norica , in mod discret, isi asuma greselile ce ii umbresc trecutul! Si nu o face ca un om oarecare. Dumneaei e atat de nobila, incat, se identifica cu tara intreaga, si, intr-un sfarshit, intelege ca pacatul ei e al tarii intregi. Mai sa fie! Mare om, mare caracter!

Anonim spunea...

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I enjoy seeing websites that understand the value of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!