miercuri, 26 ianuarie 2011

Am vazut Black Swan...


si-am simtit ca...

A fost perfect!

3 comments:

last morning on earth spunea...

Am vazut [Let me in].
Perfect.

last morning on earth spunea...

Am vazut ieri Black Swan. Cu toate ca a fost pana la urma un film cu balerine (atentie, nu DESPRE balerine) si nimeni nu poate nega asta, pot sa spun ca a fost un film foarte bun. Dupa parerea mea merita sa fie in cursa pt Oscar (chiar daca nu consider Oscarul ca fiind etalonul absolut).
M-a intrigat foarte mult componenta Horror a filmului. Neavind asteptari de acest gen, recunosc ca (desi sint fan al genului Horror) am tras cateva sperieturi (putine dar destul de intense). M-a marcat foarte mult (intr-un sens negativ) partea cu unghiile de la maini cand isi trage pielea de pe deget. Acum mi se pare ca am probleme cu pielitele de la unghii. brrrr
Fiind sensibilizat peste masura din cauza vizionarii anterioare a altor productii, care inca ma cam bantuie, cred ca anumite lucruri in Black Swan mi s-au parut mai intense decat ar fi trebuit (sau decat ar fi fost cazul), prin urmare le-am atenuat voit.
In continuare.
Am avut senzatia ca in anumite momente a fost prea explicit. Putea lasa si loc de intrebari. In altele a fost exact cat trebuie.
Jocul actorilor a fost excelent. Imaginea a fost excelenta.
Per ansamblu film foarte bun. Mie personal mi-a placut mai mult The Kings Speech.

Mihail Bondoc spunea...

Am reusit sa vad si eu pana la urma "Black Swan". Chiar daca jocul tau de cuvinte este frumos (filmul vorbind despre perfectiune), eu sunt un pic mai carcotas si iti spun ca doar Dumnezeu, Bach si Michelangelo sunt perfecti...

Da, intr-adevar a fost un film bun. Natalie Portman a facut in mod cert rolul vietii (de pana acum) si merita cu prisosinta sa fie premiata (nu neaparat la Oscaruri). Toti ceilalti actori mi s-au parut destul de stersi, dar nici "partiturile" lor nu le ofereau prea mult, filmul fiind in mod clar un "one man show".

Asa cum bine a observat si "last morning on earth" (si aici ma leg de lipsa de perfectiune mentionata la inceput), filmul aluneca spre tuse exagerate...usor grotesti...metafora filmica are totusi suficiente mijloace de a transmite niste lucruri subtile spectatorului, nefiind necesar de ex. sa apelezi la efecte speciale computerizate ca sa demonstrezi ca balerina a trait rolul respectiv, transformandu-se in lebada neagra...

Marturisesc ca nu citisem nimic inainte sa vad filmul (bine, nu am citit nimic nici dupa :)), dar suprinderea cu privire la acele tuse groase se amesteca cu un deja-vu, iar acest lucru mi-a fost confirmat imediat citind genericul de final. Regizorul este Darren Aronofsky, adica cel care a mai facut si excelentul "Requiem for a dream". Deci acest mijloc de exprimare incepe sa se constituie in cazul lui, deja, intr-o forma de abordare.

Dar una peste alta, da este un film bun, special, diferit si care merita vazut!