marți, 22 martie 2011

Dar de ce, bai prostilor, sa-si dea demisia Adrian Severin?

sunt mitocan, dar nu ma las...

Cam asa ar suna retorica lui Vanghelie, in apararea confratelui aflat "la nemeritata ananghie", Adrian Severin:
"Pai de ce sa-si dea demisia? Ce?!? A facut vreo crima?"
"Pai, a furat!", ar putea raspunde naivul cetatean romano-european.
"Pai, si daca a furat, inseamna ca a omorat pe cineva?", ar suna, aruncata printre dinti, suierata ca o flegma, replica dnului Vanghelie, convins pana in fibra constiintei de valabilitatea argumentatiei sale.

Chiar asa!
Ce-a facut dnul Adrian Severin?
A-ntins mana la niste mita "cinstita"!
Si??
Care e problema?

Ar fi fost o problema, daca dnul Severin ar fi mers in Parlamentul European ca reprezentant al Austriei sau al Sloveniei. Dar, mai prostilor, dnul Severin reprezinta Romania si pe romani!
La noi, mita e, cel mult, o greseala minora si repede iertata. Si asta, numai daca mitocanul e prins. Ca daca nu e prins, nu-i asa, mitocanul e doar un "negustor cinstit"! Sau "un baiat destept"! Sau "un tip descurcaretz"!
Cum sa-i condamni pe baietii destepti si descurcaretzi?
N-o faci decat daca esti invidios!

Altfel sta treaba cu Austria si cu Slovenia. Ce treaba avem noi cu aia?
Intr-un fel sunt "cei sapte ani de-acasa" cand ai fost ministru de externe in Austria sau in Slovenia si cu totul altfel cand ai fost ministru de externe in Romania.
Mult mai condimentata se vede politica daca ai scoala PSD-ista! Proshtii aia de austriac si sloven au sarit repede cu demisia!?! Pai, de ce!?!? Morala?!?!? Bun-simtz?!?!? Bleah! "Nu, tati!!! Nu, bai fraierilor! Nu asa se face!!! Vedeti ca sunteti prosti??!! Vedeti ce-nseamna sa n-aveti si voi un Iliescu al vostru?!?!? Sa va-nvetze tata cum se face o mineriada! Dupa care iesi la televizor si spui c-ai plantat flori cu tarnacopul!"

Poate cineva sa spuna ca Adrian Severin nu reprezinta Romania?
Pai nu poate!
Ba, dimpotriva! Ca d-aia l-au trimis acolo Iliescu si Geoana, Nastase si Vanghelie si hoardele de PSD-isti.
O reprezinta, cu ditamai peste masura!
Cand Franta, Germania, Italia, Spania, Norvegia reactioneaza sufocate de emigrantii romani, mai mult hoti decat cinstiti; mai mult cersetori decat muncitori; mai mult tigani galagiosi, nespalati, necivilizati...  decat "niste europeni"... noi, acasa, in forul nostru interior, in can-can-ul nostru de toate zilele, ne consolam alienati spunandu-ne ca "sunt rai francezii cu noi! sunt rai si nemtii! sunt rai si spaniolii! ca nu aia e Romania! ca Romania e albastrul de voronetz! ca Romania e eugen ionesco si mircea eliade! nadia comaneci si henri coanda", nedandu-ne seama ca aia, de fapt, sunt cei care-au scapat! cei care-au fugit din Romania! cei care-au vrut sa fie altceva decat romani! au vrut sa fie francezi, nemti, italieni, spanioli, americani!

Si-atunci, cum putea Adrian Severin sa mearga in PE si sa fie altceva? La o adica, cum putea sa fie austriac? Sau sloven?

E patetic si inutil sa-i spui porcului ca-i porc! Vei primi din partea lui, cel mult, un grohait!
La fel de patetic si inutil este sa-l intrebi pe Adrian Severin daca-"i e jena". Sau, sa-i spui, de la obraz "Sa-ti fie rusine!".

Cum si de ce sa se ridice deasupra "conditiei de roman"? Cum sa-si propuna asa un "demers inutil"? Ce-ar mai fi inteles francezii, nemtii, spaniolii, italienii despre noi?... Imaginati-va deruta de proportii europene: "romanul, la fel ca austriacul si slovenul, si-a dat demisia!" Neah!!!
Noi avem "modelul Voiculescu", cel care-a desfiintat CNSAS atunci cand CNSAS i-a dat verdict de securist! Similar gandeste si Severin: decat sa ma desfiinteze Parlamentul European pe mine, mai bine desfiintez eu Parlamentul European!

Pe cine-ar mai fi spalat iRealitateaTV si Antenele?
L-ar fi condamnat ca tradator de neam dac-ar fi vrut sa fie austriac sau sloven!

Noi n-avem morala! Noi n-avem bun-simt! Noi n-avem principii in politica! Noi avem modelul PSD! Ne luam de gat si cu justitia daca-si permite sa dea-n mitocanii nostri! Cred ca urmeaza un mars de protest, condus de Ponta, in fata lu' Sunday Times! Mars de protest similar celui de la Tribunalul Pitesti, tribunal ce si-a permis (nenorocitul!) sa-i dea verdict de corupt romanului (si psd-istului) Nicolescu!

Noi avem modelul referendumului "care trebuie sa iasa" si-al referendumului "care nu trebuie sa iasa"!
S-a votat, cu urna mobila la metrou, timp de doua zile (ilegal) constitutia romaniei in 2003! E vorba de constitutia care fundamenteaza regulile politicii de dambovita chiar si azi! Asta e modelul "referendumul care trebuie sa iasa!"
Avem si referendumul cu parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari! La care s-au prezentat peste 50% dintre cetatenii cu drept de vot! 77% dintre votanti au fost pentru parlament unicameral! si 88% dintre votanti au fost pentru reducerea numarului de parlamentari! Si ce?

"Si ce?"
- Asta e atitudinea!!!
- Asta e morala!!!
- Asta e romania!!!

4 comments:

Ghimposul spunea...

ba, am scris un comentariu senzational pe care n-am putut sa il uploadez si s-a pierdut.
Iti inchipui ce am scris : blablabla , etc.

IO spunea...

@Ghimposul:
imi inchipui... super comentariu!
wow! de unde le scoti?!?
:D

ZaaZaaZou spunea...

Hai sa iti spun un banc.

ANA: "Ce faci?"

MANOLE: "Un zid! Te bagi??!!"

Anonim spunea...

"Eu cred ca suntem un popor vegetal/ Cine a mai vazut un copac revoltandu-se?" Ana Blandiana